9th April, 2019

Tempat :MSU College Penang

Kehadiran : 4/4

Guru Penasihat : Cikgu Lee Bee Suan

今年的同龄辅导团基础课程在MSU 学院进行,由各所东北县中学的4位同龄辅导员参与。全体同龄辅导员将分成20组,每组至少8位组员。每位组员都来自不同的学校,因此大家都可以结交新朋友,也可以学习与不同背景、种族和年龄的同龄辅导员沟通及相处。前10组将率先在学院范围进行 “Station Game” ,后10组则在礼堂进行制作报纸椅子的活动。

Kem Asas Pembimbing Rakan Sebaya tahun ini dijalankan di kolej MSU. Kem ini disertai oleh 4 orang Pembimbing Rakan Sebaya dari sekolah yang berbeza di daerah timur laut. Semua Pembimbing Rakan Sebaya dibagikan kepada 20 kumpulan, setiap kumpulan sekurang-kurangnya mempunyai 8 orang PRS. Setiap ahli kumpulan merupakan PRS yang berasal dari  sekolah yang berbeza.Oleh itu , semua PRS berpeluang mengenal kawan baharu dan dapat berkomunikasi dengan PRS yang berasal dari latar belakang, kaum dan umur yang berlainan. 10 kumpulan menjalankan permainan station di kawasan kolej dahuku dan 10 kumpulan menjalankan aktiviti membina kerusi dengan surat khabar di dewan.

来自不同学校的同龄辅导员们正在讨论如何用报纸制作椅子。

两位同龄辅导员正在进行游戏。