15th June, 2019

Tempat : Auditorium sekolah

Kehadiran : 25 / 26

Cikgu Penasihat : Cikgu Lee Bee Suan

为了让新加入同龄辅导团的新团员了解自己的职责,同龄辅导团举办了一年一度的Kem Asas。这个活动的目的也是为了让同龄辅导员们记住自己的本分,成为优秀的同龄辅导员。老师们及学姐们也为了这个活动精心准备讲座。讲座内容包括了辅导技巧、沟通技巧、同龄辅导员职责等。期间,同龄辅导员们也进行了一些小游戏。全体同龄辅导员也通过游戏增进了彼此的感情。中六的学姐也带领了全体同龄辅导员宣誓。

Kem Asas bertujuan untuk membolehkan PRS yang baru memahami tugas dan tanggungjawab mereka. Aktiviti ini juga bertujuan untuk mengingatkan semula semua PRS tugas dan tanggungjawab mereka supaya menjadi PRS yang cemerlang. Guru-guru kaunseling dan senior telah memberikan ceramah kepada semua PRS. Isi kandungan ceramah termasuklah kemahiran kaunseling, kemahiran berkomunikasi ,tugas PRS dan sebagainya. Semua PRS juga menjalankan beberapa permainan selepas ceramah. Hubungan antara sesama lain telah dieratkan semasa menjalankan aktiviti. PRS tingkatan 6 telah mengiring semua PRS berikrar.

大合照。

老师正在进行讲座。

同龄辅导员们正在进行游戏。

新生在学姐的带领下进行宣誓。

感想:

Posted at 8:10 pm | Comment (0)

You must bee logged in to post a comment.