27th April, 2019

Tempat :SEGI college

Kehadiran : 22 / 22

Guru Penasihat : Cikgu Lee Bee Suan

同龄辅导团在老师的带领下到SEGI College。这次的活动目的是为了提升团员们的团队精神以及沟通能力。学院的负责人也给我们聆听了关于沟通技巧的讲座。除此,我们也进行了一些游戏。在进行“盲眼作画”的游戏里,团员们成功进不了彼此的沟通能力以及聆听能力。这也让团员们意识到了团队精神的重要性。“保护鸡蛋”的游戏里,我们必须使用有限的材料给鸡蛋做“保护衣”,以确保鸡蛋从椅子上丢下时完好无损。团员们成功通过游戏了解了团队精神的重要,也从中进步了各自的沟通能力和增进彼此的感情。

Kami telah mengunjung ke kolej SEGI dengan guru pengiring. Tujuan aktiviti adalah untuk meningkatkan semangat kejarsama antara pasukan dan kemahiran berkomunikasi PRS. Kami telah mendengar ceramah yang berkaitan dengan kemahiran berkomunikasi. Bukan ini sahaja, kami juga menjalankan beberapa permainan. Kami telah menyedarkan kepentingan semangat pasukan kami semasa menjalankan permainan. Segala PRS juga berjaya memajukan kemahiran berkomunikasi masing-masing melalui permainan-permainan yang dijalankan. Kami juga berjaya mengeratkan hubungan antara satu sama lain.

同龄辅导员们正在进行“盲眼作画”。

4位同龄辅导员和穿上”保护衣“的鸡蛋合照。